lauantai 3. elokuuta 2013

Pettämisestä

"It is one of the greatest human mysteries. Why are we so prepare destroy all what is good and decent all for brown eyes?Agatha Christie’s Marple: Why didn’t they ask Evans?

Ystäväni Hortensia toivoi minun kirjoittavan pettämisestä (parisuhteessa tapahtuvasta). Olemme joitakin kertoja ajautuneet puhumaan aiheesta tuoppiemme ääressä. Hortensian kaveripiirissä on parikin tapausta seurustelukumppanin pettämistä.



Ensimmäinen tapaus: Erkki-Petteri ja Hely
Erkki-Petteri on Hortensian kaveri, Hely ei niinkään. Pariskunta on seurustellut jo useamman vuoden. Helyllä on taipumusta olla mustasukkainen Erkki-Petteristä. Hely on mustasukkainen jopa ystäväni Hortensian ja Erkki-Petterin ystävyydestä. Hely ei ole kuitenkaan ikinä tavannut Hortensiaa henkilökohtaisesti.
Jos facebook-viesti voisi tappaa, Hortensia olisi jo monta kertaa haudattu. Hely ja Hortensia eivät suinkaan ole facebook-kavereita, vaan Hely kirjoittaa poikaystävänsä tilinkautta Hortensialle viestejä tai puuttuu seinällä tapahtuviin keskusteluihin.
Hely on suhteen mustasukkainen osapuoli. Hän on kuitenkin myös pettäjä parisuhteessa. Hely on pettänyt poikaystäväänsä tämän veljen kanssa. Erkki-Petteri tietää tämän, mutta suhde ei ole kariutunut.

Toinen tapaus: Impi ja Usko
There are plenty of fish in the sea, toteaa Hortensia, kun keskustelumme siirtyy toiseen tapaukseen. Usko ja Impi ovat juuri palanneet yhteen, huolimatta siitä tosiseikasta, että Usko on pettänyt Impeä. Useamman kerran. Hortensia ei voi ymmärtää miksi Impi palaa aina Uskon luokse.

Rahan lisäksi seksi pyörittää tätä maailmaa. Julkisuudenhenkilöiden seksivideoita ja pormestariehdokkaiden peniksien kuvia tihkuu julkisuuteen, naimisissa olevat ministerit lähettelevät ”tuhmia” tekstiviestejä strippareille. Salarakkaasta tullut termi arkikieleemme ja salarakkaitta voi etsiä jo nettisivuilta.


Mikä lasketaan pettämiseksi? Vain seksi? Vai onko jo suuteleminen tai tapailu pettämistä? Itse en osaa vetää selvää rajaa. Elokuvissa ja sarjoissa usein pettäjä sanoo, ettei "se tarkoittanut mitään". Itse koen pettämisen pahemmaksi, jos tunteet ovat mukana. Mutta en myöskään hyväksy Uskon tapaa harrastaa tunteettomia irtosuhteita samalla, kun hän seurustelee Annan kanssa. Olen tiukka pettämisen suhteen. En hyväksy sitä.
Hortensia pudistaa päätään jutellessamme hänen ystävistään. Hän ei ymmärrä miksi ihminen haluaisi seurustella henkilön kanssa, joka on pettänyt häntä. Ehdotan suurta rakkautta, vaikka totta puhuakseni minäkään en ymmärrä. 

Televisiosarjavinkit:
Isot ja pienet, 3.kausi, jaksot 5 ja 6
Hulluna sinuun, 4.kausi, jaksot 22–24
Elokuva/kirjavinkit:
Rakkaus lainassa
Kirjava huntu


Olen ottanut vapauden muuttaa nimet ja jotkin faktat näissä tositapahtumiin perustuvissa jutuissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti